Tuesday, 23 May 2017

Testimoni Pengguna Mary Jardin Facial Soap

















Tempahan/Pertanyaan 

Hubungi Izzah di 013-3253994 (call/whatsapp/telegram)


Sijil Kursus Latihan Buat Sabun Mary Jardin

Tempahan/Pertanyaan 

Hubungi Izzah di 013-3253994 (call/whatsapp/telegram)

PEDIH MATALAH CUCI DENGAN SABUN MARYJARDIN


Hee.. Ada yg bg tahu bila cuci muka terkena mata pedihlah πŸ˜­πŸ˜­
Utk pengetahuan sabun mj ni xde ubat bius.. Ubat bius? Sabun pn ade ubat bius jgk ke?
Ubat bius atau anti pemedih mata atau bahasa medikalnya NUMBING AGENTS ade diletakkan dlm sabun2 dipasaran utk mengelakkan pedih mata khususnya dlm sabun2 baby dan kanak2
Mana2 sabun yg declare tak memedihkan mata ni dah diletakkan numbing agents ni dan semestinya tidak bagus utk kulit πŸ™πŸ™
Jadi tips utk tak pedih mata masa cuci muka dgn sabun MJ ni adalahhh...jeng jeng jeng....
PEJAM MATA πŸ˜¬πŸ˜¬πŸ˜¬ hihihi.. Masa nk cuci dkt area mata tu jgn lah bukak mata tu.. Jdi xde lah pedih..kan kan
Peace πŸ˜‰✌✌
Sebab itu sabun #MaryJardin sangat selamat dan terbaik utk kulit di samping dapat nyah toksin dan klu nak lebih banyak detox sehingga dlm liang pori gunalah si hitam detox clay mask MJ πŸ˜Š
Ps : sabun ni dh out of stock lg sejak mnggu lepas.. Mmg cpt sgt lincin.. Tp berita baiknya InShaAllah akan direstock dlm masa terdekat ☺☺

Tempahan/Pertanyaan 

Hubungi Izzah di 013-3253994 (call/whatsapp/telegram)

Healing process by Dr Maryam



Drpd Dr Maryam masa kelas healing process dulu

Sedikit info drpd founder...

Healing process

dalam bahasa mudah, orang kata healing crisis ni adalah reaksi badan untuk sembuh

contoh bila kita nak rawat kulit, instead of semakin sembuh, kulit jadi bertambah teruk

berapa lama healing crisis?

generally seminggu

tapi boleh jadi sehingga few months

lain badan lain reaksi

orang kata tu cara toksin nak keluar

dalan perubatan, biasanya kita panggil Herxheimer reaction. tapi ni lebih spesifik kepada kes ubat makan. bolehla google and baca.

so general rule saya akan buat camni

alergi, kalau kes teruk boleh jadi TEN. Toxic Epidermal Necrosis. boleh google tgk rupa cmne

so kalau customer complain gegata, saya suruh stop

kalau complain kulit melepuh, blister saya suruh stop

kalau kulit setakat pedih or kering sikit2, jerawat bertambah banyak, boleh cuba continue dulu tapi kena monitor progress

sebab mungkin itu healing crisis

kalau x sure, jumpa Dr. jgn sampai dah teruk baru nak cari.doktorπŸ˜…

bukan masalah natural or x.natural. masalah memang kulit sensitif.

utk org yg sensitif, nasihatkan pakai satu persatu

try sabun beberapa hari, if ok add on fo, then mask

jgn redah pakai semua serentak

nanti terkejut kulit

healing crisis ni bukan maksudnya heal dari produk sebelum ni. tapi heal dari masalah skin eg sensitive, jerawat etc

FACIAL SOAP Q&A


Kenapa facial cleanser MJ dalam bentuk sabun buku & tak keras macam sabun lain? Nape tak banyak buih? Sebab tiada pengawet. Liquid form kena letak pengawet, kalau tak nanti berkulat. Sabun MJ tak guna air tapi guna susu kambing & tidak mengandungi bahan kimia untuk keraskan sabun atau untuk bagi buih banyak. Tiada pewangi dan pewarna tiruan. Putih je warna susu. Bau wangi adalah daripada lavender essential oil.

Tempahan/Pertanyaan 

Hubungi Izzah di 013-3253994 (call/whatsapp/telegram)

Apa Facial Soap buat ke atas wajah kita?




Facial Soap dari |Mary Jardin| 

✔ Lebih soft dari sabun biasa kerana diperbuat daripada susu kambing sepenuhnya tanpa air

✔ Life shelf : 6 bulan dari manufacturing date.

✔ pH sabun yang beralkali tidak sesuai untuk pembiakan bakteria.

Antara 10 bahan terkandung dalam FS;

1. Bentonite Clay: kaya dengan mineral, bersifat anti bakteria & bagus untuk mencuci pori. Bentonite clay membantu menyingkirkan toksin merbahaya daripada kulit wajah.

2. Oat: bertindak sebagai scrub/lulur yang menanggalkan sel kulit mati. Oat juga melembutkan kulit.

3. Zinc Oxide: merawat jerawat & inflammation.

4. Goat milk: mampu menggantikan sel kulit baru serta melembapkan kulit.

5. Lavender oil: Wangian aromaterapi semulajadi tanpa pertambahan pewangi sintetik dalam sabun. Lavender oil bersifat antibakteria. Ia juga merawat jerawat & eczema

6. Honey: menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru, memudarkan parut & mengelakkan kedutan pada wajah. Madu mampu mencegah jerawat, eczema & psoariasis.

7. 4 jenis minyak tambahan yang mudah meresap ke dalam wajah untuk keseimbangan natural oil pada lapisan kulit serta melembapkan wajah.
πŸ“Œpalm oil
πŸ“Œcoconut oil
πŸ“Œcastor oil
πŸ“Œolive oil

Apa FS buat ke atas wajah kita?
1. Mencuci pori
2. Menghilangkan radang
3. Melembapkan kulit

πŸ‘† Sabun ini sesuai untuk pengguna yang mengalami masalah kulit kering, eczema, psoariasis,kulit sensitif & wajah berjerawat merah menyala. 

❌ Tanpa paraben: boleh mengurangkan risiko kanser.

Alami perubahan kulit sihat & halus bak kulit bayi dengan Facial Soap dari Mary Jardin.

πŸ‘‘ Penggunaan facial soap adalah 2 kali sehari. Untuk hasil yang lebih power guna mask clay 1 kali seminggu.

πŸ’£πŸ’£Dilarang menggunakan facial soap secara berlebihan utk mengelakkan strip off natural oil pada layer kulit.

Berat: 70g

Tips jimatkan kegunaan sabun : Potong kecil2 & simpan di tempat kering. Sebiji sabun dianggarkan untuk kegunaan sebulan πŸ‘

Tempahan/Pertanyaan 

Hubungi Izzah di 013-3253994 (call/whatsapp/telegram)

Khasiat 10 Bahan Mary Jardin Facial Soap











Tempahan/Pertanyaan 

Hubungi Izzah di 013-3253994 (call/whatsapp/telegram)